HomeContact
Portal Polonii Greckiej
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Nawigacja
Strona główna
Artykuły i Ciekawe informacje
Forum
Kościoły katolickie w Attiki
Ambasada RP w Atenach
Grecja i jej zakątki
Gry
Photogallery

Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

13/06/2010 20:29
[b][b]długo mnie tu nie było... wiem, że mam uprawnienia, ale ... zresztą, ważne, że dodało moje zdjęcie, przynajmniej wiadomo, że działa... a teraz tak dla sprawdzenia dodam kolejne zdjęci

17/05/2010 03:04
Dzięki takim uprawnieniom możesz Kalinko korzystać z panelu administratora i dodawać do strony co chcesz bez mojej akceptacji... Sposób, którego używałaś jest przeznaczony dla zwykłych uży

17/05/2010 03:01
Kalinka - Twoje zdjęcie się dodało, tylko nie tam gdzie trzeba... Ty dodajesz tekst i fotki za pomocą linku dodaj zdjęcie lub dodaj artykuł i to jest twój błąd. usmiech Dodałem ci przecież upraw

04/05/2010 16:37
Kalinka, sprawdź to raz jeszcze proszę. Może problem tkwi w czymś innym. Ja dodałem testowe ogłoszenie bez problemu... mysli

04/05/2010 13:25
czy to zdjęcie dodało? hm? bezradny

Translator Google
Aktualnie online
Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 306
Najnowszy użytkownik: Alutka

Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
Mężczyźni, Kobiet...
NOWA
DENTYSTKA
IVO
ogloszenia
Najciekawsze tematy
Mężczyźni, Kob... [67]
Witam :D [40]
Pytanie.... [40]
Crystal XP [27]
Filmy [22]

Reklamy Google

Zobacz temat
Portal Polonii Greckiej » Centrum komputerowe » Gry
 Drukuj temat
Lineage II
MaxiKinG
Witam w tym temacie postaram sie wymienic najwazniejsze informacje ze swiata l2. Nie bede sam wszystkiego pisal poniewaz zajelo by mi to wieki, wiec wykorzystam przegladarki CTRL + C(V), wstawiam rowniez kilka ss'ow.

[color=red]Grafika[/color]

Grafika jest trójwymiarowa, dopracowana w każdym calu.
www.ronaldarichardson.com/core/wp-content/uploads/2008/04/lineage2a.jpg

cytat wikipedia:

Akcja gry toczy się 150 lat przed wydarzeniami z Lineage.

Akcja gry toczy się na kontynencie Aden, a w najnowszej części także na kontynencie Gracia. Świat jest ciągły - do każdego miejsca na mapie można się dostać bez potrzeby "ładowania" lokacji. W każdym mieście znajduje się specjalny NPC - Gatekeeper umożliwiający teleportację do innych miast, bądź w okolice miasta w którym się znajduje. Dodatkowo na mapie znajdują się strefy, do których dostać się można tylko po rozpoczęciu/wykonaniu specjalnego zadania (quest).

Gracz ma do wyboru sześć ras (Ludzie, Elfy, Mroczne Elfy, Krasnoludy, Orki, Kamaele), następnie wybiera specjalizację (mistyk lub wojownik). Postać w miarę rozwoju zawęża swoją specjalizację. Najpierw na poziomie 20 wybiera pierwszą klasę, następnie na 40 drugą. Na 76 dodatkowo wykonuje zadanie na trzecią klasę, jednak tutaj nie może już dokonać żadnego wyboru.

Zdobywanie doświadczenia polega głównie na zabijanie potworów (mobów). Wykonywanie questów jest mniej opłacalne i wykonuje się tylko nieliczne. Gra posiada złożoną strukturę społeczną, ekonomiczną i polityczną, na którą gracze mogą wpływać poprzez różnorodne działania. Jej cechą charakterystyczną jest brak sztucznego podziału na frakcje. Głównym atutem Lineage II jest rozgrywka PvP (Player versus Player), w postaci oblężeń zamków (ang. "siege"oczko, turniejów, czy wielkich bitew (możliwość wywołania wojny pomiędzy sojuszami) z udziałem wielu graczy.

Lineage II posiada otwarty system PvP, z "bezpiecznikiem" w postaci systemu Karmy. Gdy nasza postać wykona jakiekolwiek negatywne działanie względem innego gracza (uderzy go, rzuci debufa), bądź pozytywne względem jakiegokolwiek potwora (rzuci bufy, uleczy) - flaguje się (nick postaci zmienia kolor na fioletowy). Jeśli ktokolwiek zabije fioletowego gracza nie otrzymuje żadnej kary poza flagą (wynikającą z faktu, że uderzył innego gracza), natomiast po zabiciu gracza "nieoflagowanego" otrzymuje się karmę proporcjonalną do ilości punktów PK (czyli ilości wcześniej zabitych graczy) oraz jeden punkt PK. Karma zmniejsza się poprzez zdobywanie doświadczenia, np zabijanie mobów (wolno), lub poprzez jego tracenie gdy zginiemy (szybko). Jednak gdy mamy karmę i punkty PK są większe od 5, gracz może 'zgubić' dowolny przedmiot ze swojego inwentarza. Punkty PK mogą być zredukowane tylko poprzez wykonanie specjalnego questa "Repent your Sins".

Aby móc grać należy założyć konto PlayNc na stronie internetowej wydawcy gry, ściągnąć i zainstalować klienta gry, a w końcu wybrać serwer. Istnieją oficjalne serwery (płatne) oraz pirackie, założone na nieoficjalnych, wykradzionych plikach Chronicle 4 NCsoftu (serwery te są nielegalne [1] [2]), oraz na napisanym w Javie emulatorze [3] (w takiej sytuacji sam serwer jest legalny, ale łączenie się z nim przy pomocy oryginalnego klienta jest nielegalne).
.

[color=red]Rasy,klasy,klany:[/color]

- Rasy
# Ludzie
# Elfy
# Mroczne Elfy - Dark Elf
# Orkowie
# Krasnoludy
# Kamael

- Klasy

Czlowiek Human

Fighter